Bëhet fotografia familjare e ministrave të Ballkanit Perëndimor me Borrell

Ministrat e Ballkanit Perëndimor e kanë realizuar fotografin familjare para takimit me Ministrat e Jashtëm të BE-së që është duke u mbajtur sot në Luksemburg.

Kosova në këtë takim përfaqësohet nga ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla.

Fotografinë në fjalë me ministrat e Ballkanit e realizoi shefi i Politikës së Jashtme të BE-së, Josep Borrell.

Gërvalla para mediave në takim është shprehur se temë e diskutimit të sotëm beson se do të jetë zgjerimi i Bashkimit Evropian, dhe anëtarësimi i Ballkanit Perëndimor.

“Ne erdhëm këtu në Luksemburg për të biseduar dhe diskutuar për integrimin më tutje të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin e Evropian, dhe jo vetëm të Ballkanit Perëndimor”.

“Besoj se kjo është tema kryesore të shohësh integrimin e gjithë Evropës e atyre vendeve që qëndrojnë me vlerat e Bashkimit Evropian, që mbështesin parimet evropiane të cilat nuk janë vetëm çështje politike, por ato janë edhe në aspektin e rritjes së sigurisë në Evropë në kohërat kur jemi duke u ballafaquar me agresionin e Rusisë ndaj Ukrainës”.

Go to TOP