Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Anthony Blinken predložio Hrvatsku za ukidanje viza sa SAD-om

Američki državni sekretar Anthony Blinken je nominovao Hrvatsku za program ukidanja viza sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Danas sam nominirao Hrvatsku da se pridruži Programu za ukidanje viza. Ovaj korak prema bezviznom režimu znak je da smo prepoznali ogroman napredak Hrvatske prilikom ispunjavanja strogih kriterija koje prolaze zemlje članice Programa. Nadamo se još jačem odnosu SAD-a i Hrvatske”, objavio je Blinken na Twitteru.

Ovu odluku su pozdravili hrvatski zvaničnici poput premijera Andreja Plenkovića, ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana i drugi.

Lider HDZ-a u Bosni i Hercegovini Dragan Čović je čestitao Plenkoviću i Vladi Hrvatske na ovom koraku dodavši da su “važan primjer Bosni i Hercegovini da je potrebno jačati saradnju sa SAD-om”.

Vize za SAD bi trebalo da budu ukinute najkasnije do 30. septembra, a na ovome su vlasti radile još od 2007. godine. Ovim korakom američkog sekretara ukida se višedecenijsko neriješeno diplomatsko pitanje dvije zemlje, a interesantno je da su jedine članice EU kojima nije ukinut vizni režim – Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Cipar.

Go to TOP