Anijet e Mbretërisë së Bashkuar mund të përfshihen në sulmet ndaj Houthit

Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës thuhet se po shqyrtojnë nëse do të godasin rebelët Houthi në Jemen pas sulmeve të tyre të përsëritura kundër anijeve në Detin e Kuq.

Anijet luftarake britanike tashmë janë dërguar në zonë për të ndihmuar në zmbrapsjen e sulmeve, duke përfshirë HMS Diamond, një shkatërrues i tipit 45, raporton BBC.

HMS Lancaster është vendosur në Gjirin e Omanit – tashmë ishte në Lindjen e Mesme si pjesë e një misioni për të gjurmuar kontrabandistët e drogës dhe trafikantët e armëve.

HMS Richmond u dërgua nga Mbretërinë e Bashkuar për të ofruar mbështetje për anijet e tjera në fund të javës së kaluar, njoftoi Marina Britanike.

Duke marrë parasysh anijet e Mbretërisë së Bashkuar, ka edhe një numër shkatërruesish amerikanë të stacionuar në zonë.

Go to TOP