Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Zbulohen rreth 20 qendra torturash në Kherson

Qendrat e paraburgimit, ku njerëzit janë torturuar dhe ndoshta edhe janë vrarë, janë zbuluar në qytetin tashmë të çliruar të Khersonit, tha një avokat për të drejtat e njeriut.

Ëayne Jordash KC, partneri i Global Rights Compliance, se deri në 20 qendra u zbuluan gjatë një hetimi në qytetin jugor të Ukrainës.

“Ata kanë hetuar dy prej tyre dhe disa nga lidhjet midis qendrave të paraburgimit dhe qeverisë ruse,” tha ai.

“Ajo që ne shohim është një sistem paraburgimi dhe brutaliteti ku qindra njerëz u zhdukën dhe u torturuan.”

Ai tha se të paktën 400 njerëz janë të zhdukur dhe qindra dyshohet se janë vrarë. Jordash shtoi se zbulimi është vetëm “një pjesë e vogël e planit të përgjithshëm kriminal” që zbulohet në Kherson.

Qendrat u zbuluan përmes intervistimit të dëshmitarëve dhe personave që arritën të arratiseshin, tha ai. Gazetarët, aktivitetet e të drejtave të njeriut dhe vullnetarët u torturuan në qendra, si dhe njerëz brenda ushtrisë dhe shërbimeve të sigurisë të Ukrainës, shtoi Jordash.

“Ky ishte efektivisht një sistem i projektuar për të hequr çdo rezistencë ndaj planit të përgjithshëm kriminal.”

Ai tha se ka shumë prova që tregojnë se qendrat ishin të financuara nga shteti rus.

Go to TOP