SRB-BIH-HR

Vučićev govor, kamen među crvenim linijama, nema mjesta za priznanje Kosova kaže Petković

Direktor kancelarije za Kosovo u vladi Srbije Petar Petković, ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao istorijski govor u Skupštini Srbije, kako je rekao, srpsko nacionalno pitanje uopšte“. Petković je u izjavi ocenio da će predviđanje i ozbiljnost predsednikovih poruka pokazati samo potencijal i pun značaj za očuvanje srpske nacionalnosti u narednim godinama “.

“Zbog toga su jučerašnji govor predsjednika, ali i odgovori za poslanike, svojevrsni temelj naših crvenih nacionalnih linija u kojima nema mjesta za priznanje Kosova, niti ponižavanje naše države i naroda, ali postoji prostor za dijalog, kompromis i dogovor”, dodao.

Direktor ove kancelarije je ,,ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao istorijski govor u Skupštini Srbije, kako je rekao, srpsko nacionalno pitanje uopšte“.

Petković je u izjavi ocenio da će predviđanje i ozbiljnost predsednikovih poruka pokazati samo potencijal i pun značaj za očuvanje srpske nacionalnosti u narednim godinama“.

“Zbog toga su jučerašnji govor predsjednika, ali i odgovori za poslanike, svojevrsni temelj naših crvenih nacionalnih linija u kojima nema mjesta za priznanje Kosova, niti ponižavanje naše države i naroda, ali postoji prostor za dijalog, kompromis i dogovor “, dodao je on.