(VIDEO) Sokol Halili: Podržao sam Albina Kurtija iz ljutnje

Bivši pristaša Albina Kurtija na parlamentarnim izborima 14. februara, u isto vrijeme nezavisni kandidat za gradonačelnika Skenderaja, Sokol Halili, u intervjuu za KALLXO.com kaže da nikada nije pokazao ambiciju da se zvanično pridruži Pokretu Vetëvendosje ili bilo kojem drugom drugom subjektu. Halili kaže da nije podržao iz simpatija za Kurtija, već iz ljutnje zbog određene grupe koja ih neprestano naziva “plaćenicima“. Međutim, vlada Kurti 2 ne impresionira Halilija iako je jednom financijski lobirao za ovu vladajuću stranku.

Prema njegovim riječima, šef izvršne vlasti Albin Kurti ima samo dva rješenja. “Ne podržavam Albina Kurtija jer suosjećam s njim, ali na bijes ovih plaćenika i bio sam sretan što sam ga vidio gdje je. Jako sam zadovoljan kad vidim ove pobune i pljačke države putem odbora, direktora itd. Ne očekujem ništa od Albina Kurtija. Ima samo dvije mogućnosti: dati ostavku ili biti na crnoj listi u SAD-u.

Nije plakao zbog potpisivanja ‘Zajednice‘ kako ju je nazvao. “Ili je jednostavno otišao kući”, rekao je. Sokol Halili odlučio se kandidirati za gradonačelnika Skenderaja kao neovisni član za lokalne izbore koji se očekuju održati 17. oktobra 2021. Halili je u daljnjem intervjuu kritizirao trenutnu vladu u Skenderaju, vladu Bekima Jasharija i njegovog prethodnika Sami Lushtaku-a .

Go to TOP