SRB-BIH-HR

Velja: Laž je oblik srpskog patriotizma povodom obraćanja Selakovića u SBUN

Bljerim Velja, šef kabineta predsjednice Vjose Osmani, reagovao je danas na govor srbijanskog ministra vanjskih poslova Nikole Selakovića juče na sastanku SBUN-a.

Velja je rekao da je jučerašnji govor Selakovića bio klasična primjena izjave Dobrice Ćosića da je “laž oblik srpskog patriotizma”, prenosi Kosova.info.

“Ono što smo juče vidjeli od Selakovića na sastanku SBUN-a o Kosovu je klasična primjena poznate izreke Dobrice Ćosića (oca srbijanske nacije): “Laganje je oblik srbijanskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije”, napisao je Velja na Twitteru.

Podsjećamo, Selaković se u svom obraćanju na sjednici Savjeta Bezbjednosti UN-a obratio predsjednici Kosova Vjosi Osmani, rekavši da bi, kada pomene ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, trebala ustati, jer je prema njegovim riječima Vučić predsjednik i Osmanijeve.

“Gospođo Osmani, trebali biste ustati kada spomenete Aleksandra Vučića jer je on i vaš predsjednik i trebali biste ga poštovati.”

On je dalje iznio ozbiljne optužbe protiv vođa OVK, nazivajući bivšeg predsjednika Kosova Hashima Thacija “balkanskim kasapinom”.

“Što se tiče balkanskih kasapina, Hashim Thaçi, Kadri Veselji i drugi koji su oteli nedužne građane i trgovali ljudskim organima nalaze se u zatvoru i pred njima je suđenje”, rekao je on.

Shfaq më shumë