Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Vdiq astronauti që udhëhoqi misionin e parë drejt Hënës

Ish-astronauti i NASA-s, Frank Borman, i cili udhëhoqi misionin e parë hapësinor rreth Hënës në Apollo 8, ka vdekur.
Ai vdiq në Billings, Montana në moshën 95-vjeçare, tha agjencia.

Borman dhe dy astronautë të tjerë ishin njerëzit e parë që kishin orbituar Hënën në kuadër të ekspeditës Apollo 8 në vitin 1968.

Administratori i NASA-s, Bill Nelson e kujtoi Borman si “një nga më të mirët e NASA-s” dhe “një hero të vërtetë amerikan” të përkushtuar ndaj punës së tij.

“Dashuria e tij e përjetshme për aviacionin dhe eksplorimin u tejkalua vetëm nga dashuria për gruan e tij Susan”, tha ai.

“Frank e dinte eksplorimin e fuqisë që kishte në bashkimin e njerëzimit kur tha: ‘Eksplorimi është me të vërtetë thelbi i shpirtit njerëzor’”.
Apollo 8 ishte një mision themelor pasi ishte hera e parë që njerëzit u larguan nga orbita e Tokës për të shkuar në orbitën e Hënës.

Go to TOP