Ukraina ndërton shkollën e parë nëntokësore

E vendosur gjashtë metra nën tokë, “shkolla bunker” e parë e ndërtuar me qëllim për t’i mbrojtur nxënësit nga bombardimet ruse, tani është gati për shkollarët në qytetin e dytë më të madh të Ukrainës, Harkiv. /rel/

Harkivi, një qytet që ndodhet më pak se 35 kilometra nga kufiri rus, ka hapur shkollën e tij të parë nëntokësore të ndërtuar me qëllim mbrojtjeje mes sulmeve të përditshme ruse me raketa. Hyrja në institucionin arsimor nuk është bërë publike për arsye sigurie.
Harkivi, një qytet që ndodhet më pak se 35 kilometra nga kufiri rus, ka hapur shkollën e tij të parë nëntokësore të ndërtuar me qëllim mbrojtjeje mes sulmeve të përditshme ruse me raketa.

Hyrja në institucionin arsimor nuk është bërë publike për arsye sigurie.
Objekti është ndërtuar me sisteme moderne të ventilimit dhe rigjenerimit të ajrit për të parandaluar lagështinë e lartë. Gjithashtu, është i pajisur me mbrojtje kundër rrezatimit.
Objekti është ndërtuar me sisteme moderne të ventilimit dhe rigjenerimit të ajrit për të parandaluar lagështinë e lartë. Gjithashtu, është i pajisur me mbrojtje kundër rrezatimit.
Një klasë për nxënësit më të rinj. Shumica e fëmijëve të Harkivit kanë mbajtur mësim online, me disa klasa që ofrohen në stacionet e metrosë së qytetit. Për shkak të hapësirës së kufizuar, jo të gjithë fëmijët mund të përfshiheshin në mësim.
Një klasë për nxënësit më të rinj.

Shumica e fëmijëve të Harkivit kanë mbajtur mësim online, me disa klasa që ofrohen në stacionet e metrosë së qytetit. Për shkak të hapësirës së kufizuar, jo të gjithë fëmijët mund të përfshiheshin në mësim.
Një dhomë rekreative që mund të përdoret edhe për mësim. Deri në 900 nxënës -- në dy ndërrime -- pritet ta përdorin objektin.
Një dhomë rekreative që mund të përdoret edhe për mësim. Deri në 900 nxënës — në dy ndërrime — pritet ta përdorin objektin.
Edhe parashkollarët kanë hapësirën e tyre...
Edhe parashkollarët kanë hapësirën e tyre…
Një klasë për nxënësit e shkollave fillore.
Një klasë për nxënësit e shkollave fillore.
Mjetet e reja shkollore presin nxënësit t'i përdorin...
Mjetet e reja shkollore presin nxënësit t’i përdorin…
Klasa për nxënësit e shkollave të mesme.
Klasa për nxënësit e shkollave të mesme.
Një klasë ushtrimesh për maturantët.
Një klasë ushtrimesh për maturantët.
Salla e mësimdhënësve në shkollën nëntokësore. 
Salla e mësimdhënësve në shkollën nëntokësore. 
Shkolla ka tri burime të pavarura të energjisë.
Shkolla ka tri burime të pavarura të energjisë.
Shkolla nëntokësore është e pajisur edhe me një dhomë të vogël infermierësh.
Shkolla nëntokësore është e pajisur edhe me një dhomë të vogël infermierësh.
Mensa e shkollës nëntokësore në rajonin e Harkivit. Që nga fillimi i pushtimit të plotë të Rusisë në Ukrainë, janë vrarë më shumë se 10.000 civilë, nga të cilët 587 ishin fëmijë, sipas shifrave të OKB-së të publikuara në shkurt.
Mensa e shkollës nëntokësore në rajonin e Harkivit.

Që nga fillimi i pushtimit të plotë të Rusisë në Ukrainë, janë vrarë më shumë se 10.000 civilë, nga të cilët 587 ishin fëmijë, sipas shifrave të OKB-së të publikuara në shkurt.
Go to TOP