ShKK pranon donacion nga Ambasada e Holandës

Sot, në ambientet e Burgut të Sigurisë së Lartë, Shërbimi Korrektues  Kosovës ka pranuar donacion nga Ambasada e Holandës në Kosovë dy automjete për transport të të burgosurve me rrezikshmëri të lartë.

Pranim-dorëzimi i donacionit u nënshkrua nga Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të ShKK-së, z. Ali Gashi dhe Ambasadorja e Holandës, znj. Carin Lobbezoo.

Gjatë ceremonisë, Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të ShKK-së, Ali Gashi, falënderoi ambasadoren, znj. Lobbezoo për donacionin e dhuruar. Ndër të tjera tha, se ky donacion përveçse do të kontribuojë në rritjen e efikasitetit dhe lehtësimin e punës së ShKK-së, do të kontribuojë edhe në rritjen e sigurisë gjatë transportit të personave me rrezikshmëri të lartë.

Znj. Lobbezzo tha se ambasada e Holandës do të vazhdoj  t`i përkrahë institucionet për sundimin e ligjit, pjesë e së cilave është edhe Shërbimi Korrektues i Kosovës.  Po ashtu, shprehu besimin se ky donacion do të ndikoj në rritjen e kapaciteteve të SHKK-së dhe në përmbushjen e detyrave dhe përgjegjësisë së saj.

Dhurimi i këtij donacioni ka për qëllim rritjen e nivelit të sigurisë gjatë transportimit të të burgosurve me rrezikshmëri të lartë dhe përmirësimin e kushteve të punës së Njësisë për Përcjellje të të burgosurve.

ShKK po vazhdon të mbështet nga të gjithë partnerët e saj, me të cilët po punon fuqishëm në ndërtimin e një sistemi të avancuar, të pavarur, të sigurt dhe të vetëqëndrueshëm. /Kosova.info/

Go to TOP