Life Style - Funny

Saint Laurent do të përdorë për herë të fundit leshin natyral në koleksionin e ardhshëm

Shtëpia franceze e modës së lartë Saint Laurent do të hedhë lesh natyral nga të gjitha koleksionet vitin e ardhshëm dhe nuk do ta përdorë më atë, njoftoi kompania partnere Kering.

Në njoftim thuhet se marka italiane Brioni gjithashtu do të nxjerrë leshin jashtë përdorimit.

“Ne e bëjmë atë nga bindja, në emër të etikës dhe modernitetit,” tha drejtori i Kering, Francois-Henri Pino.

Grupet e të drejtave të kafshëve kanë kërkuar prej kohësh që markat luksoze të ndalojnë përdorimin e leshit natyral.

Disa marka të tilla si Stella McCartney dhe Chanel nuk e përdorin atë për disa vjet.

Java e Modës në Paris fillon të hënën dhe koleksionet do të shfaqen në mënyrë dixhitale dhe live.