Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Sa ruskim ambasadorom o BiH: Osigurati mir i stabilnost, kaže Vučić

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko konstatovali su da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, uprkos teškoćama koje je donio koronavirus, potvrdile visok stepen bilateralne saradnje. Zato su izrazili očekivanje da u narednom periodu dođe do povećanja robne razmjene, da budu završeni tekući i pokrenuti novi zajednički energetski i infrastrukturni projekti, kao i da se i dalje jača saradnja u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni posljednji dijelovi pruge od Beograda do Novog Sada, jer taj projekat donosi značajne promjene u funkcionisanju željezničkog saobraćaja u Srbiji.

Dvojica sagovornika su razgovarali o situaciji u regionu, posebno u vezi sa posljednjim zabrinjavajućim događajima u Bosni i Hercegovini. Konstatovana je potreba da budu obezbjeđeni mir i stabilnost.

Ambasador Bocan-Harčenko je ovom prilikom još jednom izrazio saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, ističući njegove zasluge za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Go to TOP