OPINION

Rexhep Qosja, me dekoratën e pranuar nga Edi Rama u korit sa s’ka në pleqni!?

Shkruan: Fadil MALOKU

1. Zotëri Rexhep Qosja, me gjithë respektin e madh që kam për Juve, si njeri i letrave më duket shumë absurde të pranosh dekorata nga “vëllai” ideologjik i Presidentit serb Aleksandër Vuçiq!? Njeriut që edhe sot, derisa mbi qiellin kosovar demonstronin forcën aeroplanit e ushtrisë serbe, e që shoqërohej edhe me ambasadorin rus, edhe një herë mu në zemër të Prishtinës, ri këmbënguli nē idenë (pansllave; të Open Ballkanit) e dizajnuar nga kuzhinat e ASHS (Akademia e Shkencave Serbe) që tashmë edhe botërisht po e konteston e gjithë bota shqiptare!?

2. Tash s’po kuptoj;  “dekoratën ta dhanë në shenjë heshtjeje (se unë asnjë prononcim Tuajin, për Open Ballkanin s’e kam parë!) për këtë Projekt djallëzor, për gjithë shqiptarinë!? Apo ta dhanë nga shkaku, se nga Ju është kërkuar ta mbroni Edi Ramen nga akuzat për flirtimin (jo)publik me “vëllain” Vuqiç!?

3. Sikur të dekoroheshit, për ndonjë vepër të re letrare, ashtu sikurse bënë gjeniu i shqiptarisë Ismail Kadare, që punon edhe në moshë të shtyrë… do isha më se dakord!? Mendoj që për hir të korrektësisë intelektuale e akademike, do ishte fer të na jepje gjithëve  një shpjegim…

(P.S. në fakt, nëse ke menduar që me këtë dekoratë të Edi Rames, do futesh në Mauzoleun historisë së letrave, e ke gabim! Sepse, aty s’ka vend për argat të Serbisë, por, veç për parimorët dhe konsekuentët e kombit)

Shnetën, shyqyr Zoti e kishe mirë!

Shfaq më shumë