Priština: Pritvor mjesec dana lažnom agentu američke CIA

Osnovni sud u Prištini – Opšte krivično odeljenje, na osnovu zahteva Osnovnog tužilaštva, odredio je jednomjesečni pritvor okrivljenom SG zbog krivičnih dela “Prevara”, “Ucena”, “Lažno predstavljanje kao službeno lice”, “Krivotvorenje dokumenata”,„Manipulacija dokazima”.

Sudija za prethodni postupak zatražio je od državnog tužioca zahtev za pritvor protiv okrivljenog S.G. je odobrio kao osnovanu i odredio mu je meru pritvora u trajanju od jednog (1) meseca. Optuženi S.G. pritvor se određuje na osnovu člana 185 i člana 187, stav 1, podstavovi 1.1 i 1.2, tačka 1.2.1, 1.2.2 i 1.2.3 ZKPK-a ”, navodi se u obaveštenju.

Sud je zaključio da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni S.G. dana 30.07.2021, u Hib Petrolu u Prištini, obmanuo rodbinu oštećenog B.R. koji nedostaje, iznoseći lažne činjenice navodno kako bi ga pronašli, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist na način na koji je putem glasnika kontaktirao brata BR, VR koji se predstavio kao agent američke CIA. Dogovoren je sastanak između njih lično kao Ardian O’Neil Bajraktari, prezentirajući mu lažnu ličnu kartu na brzinu, rekavši da je spreman pronaći njegovog brata i zatražio da se komunikacija obavi putem e-pošte [email protected], a nakon razmjene nekoliko e-poruka osumnjičeni je rekao oštećenom VR da je komunicirao sa vlastima u Srbiji i saznao da se njegov nestali brat nalazi u niškom zatvoru u Srbiji i da će ga izvući odatle, u početku mu je potrebno 3000 do 4000 eura, a da bi ga ubedio VR, poslao mu je nekoliko e-poruka na srpskom i engleskom jeziku, što su navodno potvrdili srpski zvaničnici, gde je ova komunikacija sada prosleđena oštećenoj strani VR napominjući da je ovu komunikaciju Vlada Srbije vratila u ime Milorada Petkovića, gdje su ga potom ostavili da se sastane 02. 08. 2021. godine, kako bi odnio novac u Hib Petroli u blizini autobuske stanice, gdje su ga zaustavili i uhapsili Kosovska policija. Stranke imaju pravo da se žale na ovu odluku Apelacionom sudu Kosova.

Go to TOP