Policija širom Njemačke prekidala zabave

Policija je u više njemačkih gradova u noći sa subote na nedjelju prekinula zabave na otvorenom, pri čemu je dolazilo i do sukoba između policije i okupljenih.

U hamburškom gradskom parku policija je nakon ponoći prekinula zabavu na kojoj se okupilo preko 7.000 osoba. Prema saopćenju policije, zabava je počela mirno, da bi u toku večeri sve češće dolazilo do sukoba među okupljenima i korištenja zabranjenih pirotehničkih sredstava.

U bavarskom Augsburgu policija je u središtu grada poslije ponoći intervenirala i prekinula zabavu oko 1.400 osoba. Na drugom kraju grada je oko 250 osoba blokiralo jedan most, nakon čega je intervenirala policija, piše Index.hr.

Tom prilikom su neki od okupljenih u smjeru policije bacali boce i druge predmete pri čemu je, kako je saopćila policija, ozlijeđeno nekoliko policajaca. U sukobima je napadnuto i vozilo hitne pomoći, nakon čega je jedan od napadača priveden.

Kako se nadalje navodi u saopćenju, prilikom nereda je „veliku ulogu“ odigrala i alkoholiziranost okupljenih. Trenutno u većem dijelu Njemačke postoji pravilo o okupljanju najviše 250 osoba na otvorenom uz pridržavanje higijenskih mjera.

Go to TOP