SRB-BIH-HR

Počelo suđenje Benzemi, Valbuena poručio: Idem do kraja, čekao sam ovo šest godina

Na Sudu u Versaillesu danas je počelo suđenje nogometašu Real Madrida Karimu Benzemi i još četvorici muškaraca zbog navodnog ucjenjivanja saigrača i trenutno igrača Olympiacosa Mathieua Valbuene 2015. godine, a suđenje je prema najavama počelo bez prisustva jednog od najboljih igrača svijeta.

Benzema je u utorak igrao meč Lige prvaka protiv Šahtara i njegov advokat je istakao da je zbog profesionalnih razloga odsustvovao s prvog saslušanja, a za ovaj slučaj generalno je rekao da je apsurdan.

Napadač Reala je optužen da je 2015. godine snimkom seksa ucjenjivao saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu. Benzema je navodno s četiri osobe od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada eura kako sporna snimka ne bi bila objavljena.

Suđenje je počelo danas, a završava 22. oktobra. Ukoliko sud proglasi Benzemu krivim, prijeti mu zatvorska kazna do pet godina i 75.000 eura novčane kazne.

“Čekao sam šest godina, a sada ću ići do kraja. Samo se Benzema nije pojavio na sudu. Šteta, ali šta da radimo. Ovdje ćemo ostati koliko god je potrebno”, rekao je Valbuena, a prenosi francuski RMC Sport.

Benzema se tereti da je ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače s obzirom na to da mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao spriječiti da snimak završi u javnosti. Napadač Reala je to sve negirao, a bit će zanimljivo vidjeti koliko ja zapravo njegova krivica tu, odnosno da li je uopšte ima, te kakve će eventualne sanckije na kraju snositi.

Shfaq më shumë
//dacmaiss.com/4/3473483