SRB-BIH-HR

Pakistanske snage bezbednosti ubile 10 pripadnika paravojnih snaga

Protivteroristička jedinica pakistanske policije ubila je rano jutros devet pripadnika paravojnih snaga u raciji na jugozapadu zemlje, a dva vojnika i jedan militant su poginuli noćas u obračunu na severozapadu.

Racija je izvedena u oblasti Mastung u provinciji Balučistan, navodi se u saopštenju pokrajinskog odeljenja za borbu protiv terorizma.

Ranije ove nedelje u bombaškom napadu je ubijen jedan policajac, a 19 ranjeno u istoj oblasti.

U saopštenju se navodi da su paravojne snage otvorile vatru na policiju u kojoj je poginulo devet „terorista“.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su ranije ove nedelje za bombaški napad odgovornost preuzeli pakistanski talibani.

U saopštenju se navodi da je u raciji zaplenjeno devet pušaka Kalašnjikov, eksploziv i granate.

Dva vojnika i jedan pripadnik paravojnih snaga su poginuli u razmeni vatre tokom racije snaga bezbednosti uglavnom gradu okruga Severni Vaziristan na granici sa Avganistanom, navedeno je u saopštenju.

Racija snaga bezbednosti usledila je nakon što su dva vojnika i dva policajca ubijena u eksploziji bombe ranije ove nedelje u Bajuru, koji se nalazi na granici sa Avganistanom.

Pakistan i Avganistan dele međunarodno priznatu granicu od 2.400 kilometara poznatu kao Djurendova linija, koju su Britanci povukli u 19. veku, a Kabul je nikada nije priznao.

Pre nego što su talibani ponovo preuzeli vlast u Avganistanu, Pakistan i Avganistan su često optuživali jedni druge da zatvaraju oči pred militantima koji deluju duž granice.

Povratak Talibana na vlast u avgustu je ohrabrio islamske ekstremiste u Pakistanu, koji su pojačali napade na bezbednosne snage poslednjih nedelja.

Shfaq më shumë
//oackoubs.com/4/3473483