Od 1 jula, ukinuto plaćanje zelenog kartona za dijasporu do kraja 2021 godine odlukom vlade Kosova

Vlada Kosova odobrila je predlog ministra finansija Hekurana Muratija za potpuno pokrivanje obaveza polise graničnog osiguranja od strane Vlade Republike Kosovo, za sve sunarodnike koji su do sada prilikom posjete domovine morali prilikom posjete platiti polisu osiguranja na granici Kosova sve do kraja 2021. godine.

“Unutar ove sedmice sporazum bi trebao biti potpisan, a pokrivanje bi trebalo početi 1. jula”, rekao je ministar Murati.

Rekao je da će se kao vlada obvezati da će do decembra pokrivati ​​granične troškove za policiju granične sigurnosti za svoje sunarodnike.

“Usko ćemo surađivati ​​sa resornim ministarstvima kako bismo pronašli rješenje za mogućnost članstva Kosova za zeleni karton,” rekao je.

Vladin kabinet takođe je odobrio zahtev za izdavanje hartija od vrednosti koje će se prodavati u maloprodaji pod nazivom “Obveznice dijaspore“.

“Ovaj instrument je dodatna mogučnost da kapital naše dijaspore ide u razvoj, ali i da im omogući povraćaj ulaganja, a ne samo nepovratno ulaganje kao što je bilo do danas. Kroz ovu investiciju dijaspora će moći povratiti svoje ulaganje”, rekao je Hekuran Murati.

Go to TOP