O’Brien: Rreziqet kryesore janë veriu i Kosovës dhe kërcënimi i shkëputjes së një pjese të Bosnjë-Hercegovinës

Ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike, James O’Brien, tha sot se rreziku në Ballkan është, siç tha ai, “betejat lokale” që kthehen në konflikt politik dhe prekin të gjithë rajonin.

Këtë ai e ka thënë për Tanjug i pyetur se si e sheh situatën e sigurisë në Ballkanin Perëndimor, në radhë të parë në Kosovë , dhe ka theksuar se rajoni i përket Evropës dhe duhet të jetë atje.

“Rreziku primar është veriu i Kosovës dhe kërcënimi i shkëputjes së një pjese të Bosnje-Hercegovinës. Kfor-i si dhe Eufor-i në Bosnje-Hercegovinë janë aty për të parandaluar bandat e vogla vendore. Kemi bashkëpunim të mirë me serbët dhe me Kosovën. autoritetet në përpjekje për të zgjidhur rreziqet e dhunës në veri dhe mendoj se kemi një shans për procese politike që do të adresojnë shkaqet e dhunës”, tha O’Brien. /Kosova.info/

Go to TOP