Obilježavanje 26. godišnjice genocida bez organizovanog prijevoza

Obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici bit će organizovano kao i prethodno godine zbog pandemije koronavirusa. Organizovanog prijevoza neće biti ni ove godine, a visoim zvaničnicima će biti data opcija da snime svoju poruku koja će se emitovati 11. jula.

Sa trećeg sastanak Odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici kazao je kako je sve spremno i za Marš mira. Kako je javio reporter N1 Rasim Pavica, do sada je 16 porodica dalo saglasnost za ukop posmrtnih ostataka 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

Program počinje 1. jula s izložbom u Galeriji BiH u Sarajevu, 9. jula će biti otvorena izložba o opkoljenom Sarajevu u Srebrenici.

“Poslali smo dopise na adrese visokih zvanica, odgovore očekujemo do 1. jula. Ima više delegacija koje su se odazvale”, rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Odbora.

Podsjetimo, rok za prijavu na ovogodišnji “Marš mira” je 01. juli 2021. godine za organizovane grupe, a za pojedince do dana polaska.

Inicirano je i da se predsjedniku i parlamentarcima Crne Gore uputi poseban poziv za prisustvo obilježvanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Go to TOP