SRB-BIH-HR

OAK jedina tajna služba bez tajni?! kaže Kraki

Putem objave na računu društvene mreže Facebook obratio se prof. Nezir Kraki konstatacijom da je izlgleda jedina tajna služba bez tajni upravo OAK. Te da su upravo senzacionalne vijesti rezultat normalnog rada države, i da fasada “intelektualnih” bandi pretvara se u sramnu i mutnu ruševinu u pokušaju prekrajanja istorije prenosi Kosova.info.

Prenosimo čitavu reakciju bez izmena:

Fasada intelektualne bande

Slučaj agenata OAK-a u službi političkih bandi je još jedan dokaz kako je država zarobljena na svakoj karici iu svakoj sferi.
Međutim, podsjetimo da mašinerija hvatanja i privrednog kriminala nikada ne bi funkcionirala bez pomoći navodnog intelektualnog sloja koji je godinama služio kao javna fasada anonimnih bandi mreže.

Novinari, profesori, diplomate, sudije, tužioci, pisci, pa čak i umjetnici… biraju se 20 godina kratkim putevima bogaćenja, faktoringa ili intelektualizacije, na štetu i flagrantno kršenje osnovnih principa ličnog i profesionalnog integriteta.

Zahvaljujući ovoj fasadi, bande nisu zaustavljene već pomognute, nisu se raspršile već su bile kamuflirane sve do dana kada je ciklus kolektivnog zla „prirodno“ prekinut.

Na kraju ciklusa počeo je kolaps čitave te razbojničke nadgradnje. Zato sada izlaze senzacionalne vijesti jer je država počela normalno da diše.

U međuvremenu, fasada “intelektualnih” bandi pretvara se u sramnu i mutnu ruševinu u pokušaju prekrajanja istorije.

Sjećate li se kada sam govorio o štetnom intelektualcu kao fenomenu?

Dakle, oni su bili fasada bandi i zahvaljujući bandama one su posredovane, obogaćene, povezane i civilizovane.

Je li itko zaista računao na poštovanje unutar mreže?
Nevažno… OAK-i mi se čini kao jedina tajna služba bez ikakvih tajni.

Shfaq më shumë