Najnovija odluka Švajcarske ambasade o aplikacijama za vize

Uprkos padu broja slučajeva COVID-19, Švicarska nastavlja s restrikcijama za turiste. Švajcarska ambasada u Prištini saopštila je da još uvijek ne prima zahtjeve za turističke vize.

“Zbog postojećih ograničenja ulaska za sva nebitna putovanja u Švicarsku iz trećih zemalja, ambasada trenutno ne može prihvatiti nove zahtjeve za vizu. Sve dok ostaju na snazi ​​ograničenja ulaska, zahtjevi za vize mogu se prihvatiti u izuzetnim slučajevima ako postoje uvjerljivi razlozi koji opravdavaju jedno od izuzeća navedenih u ograničenjima ulaska”, navodi se u izjavi švicarske ambasade.

Međutim, švajcarska ambasada u Prištini najavljuje da će narednih dana biti odlučeno da se ove mjere ublaže, ali do daljnjeg turističke vize ostaju zabranjene.

“Savezno vijeće će naknadno donijeti odluku o ublažavanju ograničenja ulaska u treće zemlje i uz konsultacije sa šengenskim državama. Preporučujemo da redovno provjeravate najnovije informacije na našem web mjestu. Do tada će ulazi u isključivo turističke svrhe ostati zabranjeni.”

Inače, Njemačka je danas od 25. juna odlučila da prihvati zahtjeve za vize za građane na Kosovu koji su već primili vakcinu protiv koronavirusa.

Go to TOP