SRB-BIH-HR

Ministar Svečlja krenuo u Hrvatsku i poruke predstavnika Republike Kosova nakon nesreće

Povodom saobraćajne nesreće putničkog autobusa Deva tours iz Đakovice koji je saobraćao na liniji Priština Frankfurt u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prema informacijama 6:20 sati. U kojem se prema dosadašnjim informacijama javlja da je živote izgubilo 10 osoba i 45 povređeno. Poruke saučešća porodicama nastradalih uputili su predstavnici države premijer Aljbin Kurti, predsjednica Vjosa Osmani i predsjedavajući Skupštine Kosova Gljauk Konjufca porukama u kojima izražavaju saučešće i žele brzo ozdravljenje prenosi Kosova.info.

U poruci koju je uputio premijer Kosova Aljbin Kurti navodi se da je ministar Dželjalj Svečlja na putu u Hrvatsku, dok je ambasador na putu prema mjestu nesreće u Slavonskom brodu. U nastavku poruke kaže da: ….S tjeskobom i nadom u ovim smo teškim trenucima bliski našim građanima i njihovim porodicama.

U istom tonu nastavlja i predsjednica Kosova Vjosa Osmani pa kaže da će akcije države biti u funkciji ublažavanja bola porodicama koje su izgubile svoje najmilije, da su službenici institucija Kosova već otputovali u Hrvatsku kako bi pomogli našim građanima koji su učestvovali u ovoj tragičnoj nesreći.

Predsjedavajući Skupštine Kosova Gljauk Konjufca je u svojoj poruci rekao: “…oplakujemo gubitak rođaka sunarodnika koji su povrijeđeni u ovom tužnom događaju i nadamo se što manjem broju žrtava…”.

Čitava reakcija premijera Republike Kosovo Aljbin Kurtija:

S dubokom tugom primili smo vijest o tragičnoj nesreći u Hrvatskoj, autobus registarskih oznaka Kosova.
Iako još nemamo službene potvrde detalja, molim se da bude što manje mrtvih i da se ozlijeđeni što prije oporave.
Naš ministar unutarnjih poslova odlazi u Hrvatsku, dok je naš ambasador u Zagrebu već krenuo prema mjestu nesreće na slavonskobrodskoj autocesti.
S tjeskobom i nadom u ovim smo teškim trenucima bliski našim građanima i njihovim porodicama.

Reakcija predsjednice Kosova Vjose Osmani:

Tragične i ozbiljne vesti danas za našu zemlju.
Iz kontakta s ambasadom Kosova u Zagrebu i vlastima Hrvatske, obaviještena sam da je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj deset putnika tragično poginulo, a mnogi drugi su povređeni.
Srcem i dušom danas smo sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj tragediji. Bol je neopisiv, a gubitak vrlo velik. Iskreno saučešće svima!
Država Kosovo biće uz porodice porodica koje su izgubile život, kao i onih povređenih, kojima želim brz oporavak.
Naše državne akcije će biti u funkciji ublažavanja bola porodicama koje su izgubile svoje najmilije, pa su službenici kosovskih institucija već otputovali u Hrvatsku kako bi pomogli našim građanima koji su učestvovali u ovoj tragičnoj nesreći.

Reakcija predsjedavajućeg Skupštine Kosova Gljauk Konjufce:

Jutros se dogodila teška nesreća na autocesti Slavonski Brod u Hrvatskoj!
Autobus je bio na liniji Frankfurt-Priština, pun sunarodnika.
Moleći se da imamo što manje žrtava, oplakujemo gubitak rođaka sunarodnika koji su povrijeđeni u ovom tužnom događaju.

/Kosova.info.