Mentor Shala tvrdi: Da nije bilo seksističkog govora da je sve namješteno i da je upravo on žrtva?!

Zamenik direktora RTK-a, mentor Shala, kaže da je Pokret Vetvendosja zatražio njegovu fizičku likvidaciju. Shala je ovu optužbu bez dokaza izneo u emisiji Pressing na TV7. Tvrdi da kampanja protiv njega ne započinje s Doarsom.

“To je dio kampanje protiv mene … Kampanja je započela 2013. godine kada sam postao direktor. Stalno se vodi kampanja”, rekao je.

“Ne figurativno, već poziv za fizičku, javnu likvidaciju od strane Pokreta Vetëvendosja,” dodao je.

“Bilo je konferencija za štampu do stravičnog linča … sve do trenutka bombardovanja, kao rezultat klime koja je izgrađena tokom godina kao dio kampanje”, rekao je Shala.

Dalje, Shala je prvi put progovorio o seksističkom jeziku koji je koristio za zastupnicu Doarsa Kice Xhelili, za šta kaže da se lično izvinio.

“Uobičajeno je pomalo ironično, nema nikakve veze sa seksizmom. Ako me ona ne pozove u komisiju i stalno govori o meni, naravno da dolazi reakcija. Ne mislim da je to seksistička reakcija. Izvinio sam joj se lično. “Izvinjavam se ako je uvrijeđena, ali mislim da smo mi kao odgovorne osobe dobro da prije nego što izađu i označimo u raznim oblicima prvo provjerimo informacije koje imamo, a zatim dođemo do zaključka”, rekao je.

Ali, Shala sve ovo opravdava time što se suočavao s mnogim neistinama, a prema njegovim riječima, Kica-Xhelili ju je trebala pozvati u Komisiju da podnese izvještaj.

“Tada smo jednostavno primijetili da sam učinio nešto loše. Ne poznajem je i nikada nisam imao priliku da je upoznam. Dug je period i ona koja se izričito bavi direktno sa mnom i mojim radom u RTK-u u prošlosti. Ona se nosi s puno neistina, manje-više zna izvore, ali barem bi ona, kao predsjedavajuća komisije koja ima veze s RTK, ako ima bilo kakvih informacija, trebala nazvati zamjenika direktora, nazvati komisiju i objasniti. Ona to nije vidjela za shodno”, rekao je.

Go to TOP