Ljiburn Aljiu zapošljava sestru i kćer svog strica kod Arben Vitie

Ministar Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Liburn Aliu, zaposlio je u Upravnom vijeću Kosovske farmaceutske komore, koje je u sastavu Ministarstva zdravlja, sestru Suljota Aliu i ujakovu kćerku Nitu Kelmendi – Hysa.

Dana 15. jula ove godine, ministar zdravlja Arben Vitia potpisao je odluku o imenovanju članova Upravnog veća Kosovske farmaceutske komore.

Besnik Stavileci, Bekim Fusha i Suljota Aliu delegirani su u ovo Vijeće.

Prezime koje je ovom vijeću prenio ministar zdravlja je ime sestre ministra Liburn Aliu. Tako je sestra Liburna Alija, Sulojta, delegirana za člana Upravnog vijeća Farmaceutske komore Kosova.

U svojstvu članova Nadzornog veća Kosovske farmaceutske komore, Ministarstvo zdravlja delegiralo je Nitu Kelmendi – Hysu i Pranveru Osmani – Zhushi.

Nita Kelmendi – Hysa, kći je ujaka ministra za infrastrukturu i visokog zvaničnika Vetëvendosje (VV), Liburn Aliu.

Metro je takođe osigurao odluku koju je potpisao Arben Vitia 15. jula 2021. godine.

Inače, tokom predizborne kampanje, premijer Albin Kurti, prije dolaska na vlast, koji je ujedno i čelnik vlade Liburna Alija, izjavio je da u njegovoj vladi neće biti porodičnog zaposlenja u ministarstvima.

Prema njegovim riječima, članovi porodice su samo za vjenčanja i privatne zabave, a ne i za zapošljavanje u ministarstvu.

“Više ne možemo napuniti ambasade, kao ni ministarstva rođacima. Rođaci su kod kuće, porodica je kod kuće. Kad neko postane ministar, zamjenik ministra, zamjenik ili premijer, samo bi ta osoba to trebala postati, a ne ići s cijelim plemenom tamo. “Pleme je za vjenčanja, za privatno veselje, vjenčanja ne postoje u ministarstvima”, rekao je Albin Kurti u jednom od svojih izbornih skupova.

Inače, tokom predizborne kampanje, premijer Albin Kurti, prije dolaska na vlast, koji je ujedno i šef stranke vlade Liburna Alija, izjavio je da u njegovoj vladi neće biti porodičnog zaposlenja u ministarstvima.

Prema njegovim riječima, članovi porodice su samo za vjenčanja i privatne zabave, a ne i za zapošljavanje u ministarstvu.

“Više ne možemo napuniti ambasade, kao ni ministarstva rođacima. Rođaci su kod kuće, porodica je kod kuće. Kad neko postane ministar, zamjenik ministra, zamjenik ili premijer, samo bi ta osoba to trebala postati, a ne ići s cijelim plemenom tamo. Pleme je za vjenčanja, za privatno veselje, vjenčanja ne postoje u ministarstvima”, rekao je Albin Kurti u jednom od svojih izbornih skupova.

Go to TOP