Kosova.info

Kush dashurohet më shpejt: Meshkujt apo femrat?

Një grup psikologësh në Borough of Manhattan Community College vendosën të testojnë nëse burrat dhe gratë përjetojnë pasion në të njëjtën mënyrë ose nëse njëra prej gjinive bie në dashuri pak më shpejt.

Këta ekspertë kanë identifikuar katër kritere të cilat ndikojnë në mënyrën se si burrat dhe gratë e perceptojnë dashurinë. Pavarësisht mitit të mirëpërcaktuar se femrat janë seksi më i dobët, rezultoi se meshkujt dashurohen shumë më shpejt.

Kjo për faktin se gjenetikisht, gratë janë të koduara për të mbrojtur veten dhe pasardhësit e tyre. Ndërkohë, meshkujt priren të udhëhiqen nga një grup më i vogël kërkesash gjenetike, ndaj bien më lehtë në dashuri.

Në shumicën e rasteve, burrat janë mjaft të dëshpëruar për të deklaruar së pari ndjenjat e tyre. Psikologët theksojnë se gratë kanë më pak gjasa të thonë “Të dua”, por kur e thonë nuk heqin dorë prej saj.

Një tjetër pikë interesante për t’u përmendur është se burrat magjepsen shumë më lehtë nga interesat  tyre të dashurisë dhe bien më shpesh në dashuri me to.

Në Universitetin Teknologjik të Teksasit, studiuesit zbuluan se kur gratë bien në dashuri, ato bëjnë çmos për ta mbajtur atë marrëdhënie në këmbë, ndërsa burrat, me sa duket, thjesht kërkojnë një vend për të qëndruar gjatë natës.

Më në fund, psikologët dolën në përfundimin se femrat i kushtojnë më pak vëmendje pamjes së partnerit sesa meshkujt. Për zonjat, tiparet e karakterit dhe veprimet e partnerit janë më të rëndësishme se veshjett që ai përdor.

Ata preferojnë një burrë të kujdesshëm, të fortë, bujar dhe të vëmendshëm, i cili është i gatshëm të ofrojë mbështetje në vend të një djaloshi tërheqës. Të paktën kështu thotë hulumtimi.

escort mersin - izmir escort