Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Kryeministri hungarez: Perëndimi është në luftë me Rusinë, Ukraina është Afganistani i ri

Perëndimi tashmë është në luftë me Rusinë dhe ky është një realitet, sipas kryeministrit hungarez Viktor Orbán, duke shtuar se Perëndimi po tërhiqet gjithnjë e më thellë në luftën në Ukrainë.

“Ukraina tani është Afganistan, tokë e askujt dhe Perëndimi është në vështirësi të mëdha, sepse koha është në anën e Rusisë”, tha Orban në një bisedë me gazetarët e huaj në Budapest, mes të cilëve ishte edhe portali austriak.

Ai theksoi se mbizotëron mendimi se Rusia është agresori dhe për këtë arsye ka luftë dhe askush në Evropë nuk e vë në dyshim nëse ekziston një mundësi tjetër.

Sipas tij, Izraeli mund të ndihmojë për të arritur një armëpushim.

“Ne hungarezët në BE nuk na marrin më seriozisht, sepse na shikojnë vetëm si “të çmendur”, shtoi Orban.

Sipas tij, situata e përgjithshme në Evropë është shumë serioze.

“Nëse Rusia është e suksesshme në ofensivën e pranverës, çfarë do të bëjmë atëherë? Ukrainës po i mbarojnë ushtarët. Ky është një fakt, kështu thonë shërbimet e inteligjencës. A do të bëhet NATO pastaj ushtarë?  Edhe nëse kjo do të ndodhte, rusët do të dyfishojnë numrin e trupave të tyre, sepse nuk kanë një numër të kufizuar njerëzish është i bindur Orban.

Ai vuri në dukje se Vladimir Putin ka zgjedhje presidenciale vitin e ardhshëm, në të cilat ai sigurisht nuk dëshiron të hyjë si humbës.

“Qëllimi i luftës i Rusisë është ta bëjë Ukrainën një rrënojë që është e pamundur të qeveriset dhe që Perëndimi nuk mund të festojë shpëtimin e saj. Ukraina është tashmë Afganistan, tokë e askujt,” nënvizoi ai.

Kjo është arsyeja pse Hungaria, thotë ai, dëshiron një armëpushim të menjëhershëm, por nuk ka zgjidhje për zgjidhjen e paqes, duke shtuar se kjo do të jetë një fazë e gjatë e punës.

Orban thotë se koha është në anën e Rusisë dhe se ne nuk duhet të gabojmë duke besuar se rusët mendojnë si BE.

“Historia tregon se sa më i madh të jetë presioni ndaj Rusisë, aq më mirë janë ata. Dhe ne tashmë mund të shohim se ata po përmirësohen në frontin e Ukrainës,” shpjegoi ai.

Go to TOP