SRB-BIH-HR

Familija dočekala vojnika nakon mirovne misije u Kuvajtu (Foto)

Zamenik komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga, general-major Enver Cikaći, zajedno sa načelnikom Odeljenja za operacije i obuku, pukovnikom Ejupom Makedonci, primio je danas na Međunarodnom aerodromu Adem Jašari u Prištini tim pripadnika KSB-a zajedno sa dva pripadnika Međunarodne garde IOWA, koja je završila prvu mirovnu misiju u Kuvajtu uz američku vojsku.

U svom obraćanju članovima, general Cikaći je čestitao pripadnicima KSB-a na spremnosti i izrazio veliki ponos na uslugu koju su pružili tokom ovog perioda.

„Dobro došli u svoj dom, razumijem da vam je to bilo prilično izazovno, ali treba da budete ponosni kao i mi na vas, jer ste postali dio istorije naše zemlje i sada će vam sljedeće misije biti mnogo lakše jer učićemo iz iskustva i poteškoća kroz koje ste prošli“, izjavio je.

Pored kolega iz KBS-a na aerodromu, izašlo je mnogo članova porodica članova koji su bili koliko ponosni toliko i uzbuđeni zbog njihovog susreta nakon nekoliko meseci.

Kosovske bezbednosne snage će nastaviti da budu profesionalno obučene i obučene da u svakom trenutku budu spremne za takve međunarodne misije.

Shfaq më shumë
//dooloust.net/4/3473483