Đukanović: Mi smo otišli u opoziciju, da bi se u Crnoj Gori priznali rezultati

Predsjednik DPS-a Milo Ðukanović rekao je danas da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani “do posljednje kapi krvi”, nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.

On je podsjetio da mu je zamjerano zbog sličnih izjava koje je davao, ali da se nije pokolebao, te da se i tada i danas vrlo precizno izražava, prenijela je RTCG. On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vrijeme trajanja ove vlade.

Ðukanović je uvjeren da će DPS značajno skratiti vrijeme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svjesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti Crna Gora gubi.

“Gubi povjerenje investitora, tempo razvoja, imidž koji je postojao o Crnoj Gori, kao državi multietničkog društva”, rekao je Ðukanović.

On je pojasnio da je njihov demokratski kapacitet takav “da ćemo prihvatiti slobodno izraženu volju građana”.

“Mi smo morali otići u opoziciju, da bi se u Crnoj Gori priznali rezultati”, tvrdi Ðukanović.

“Ali nemojte da se zanosite. To je bio sastavni dio mog obraćanja. Na izborima se nije odlučivalo o državi. Ako pomislite da bi vam pobjeda na izborima mogla dati pravo da rušite državu, e tada ćete se suočiti sa nama, jer ćemo kategorički braniti državu Crnu Goru”, poručio je Ðukanović.

On je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, rekao da situacija nije beznadežna, jer je desetak mjeseci od promjene vlasti pokazalo kvalitet državnog temelja Crne Gore.

“Koliko je bilo onih koji su likovali, ne zbog pobjede na izborima, već zato što će im to pomoći da uruše državu Crnu Goru i marginalizuju DPS, kao ključni stub odbrane države Crne Gore i evropskih vrijednosti, pa se pokazalo da nisu bili u pravu”, rekao je Ðukanović, prenosi RTCG.

Iz svega će, kako je rekao, Crna Gora izaći bogatija, jer će raskrstiti sa zabludom da u Crnoj Gori postoji druga politička divizija koja je istog proevropskog opredjeljenja i koja taj posao može raditi kvalitetnije od DPS-a.

“Nažalost, i dalje se pokazuje i u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu da se jedva mukotrpno porađa jedna snažna politika koja je opredjeljena da naše društvo nepokolebljivo vodi ka Evropi, a da je alternativa na Balkanu okoreli nacionalizam”, ocijenio je Ðukanović.

Go to TOP