Dritan Abazović i Đorđe Radulović dolaze 11. jula u Srebrenicu

Potpredsjednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovat će komemoraciji žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar sigurnosti BiH i aktuelni član Koalicije Moja adresa je Srebrenica.

  • Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano jer kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopće zadnju sedmicu – naveo je Sadiković.

Skupština Crne Gore nedavno je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što je naišlo na burne reakcije u Beogradu, kao i među crnogorskim prosrpskim političarima.

Nedavno je i sam Dritan Abazović kazao kako Rezolucija u Srebrenici neće ugroziti koalicione odnose jer je njihov stav o Srebrenici jasan i precizan. Naglasio je kako se da je paradoksalo to što se reozulicija donosi po drugi put, odnosno da se Srebrenica koristi u dnevno-političke svrhe.

Naglasio je da se trguje žrtvama genocida.

Podsjetimo i to da je zbog negiranja genocida u Srebrenici nedavno smijenjen ministar u vladi Crne Gore Vladimir Leposavić.

Go to TOP