SRB-BIH-HRTjera

CIK: 26,95% građana glasalo do 15:00, glasanje se odvija bez problema

Predsjedavajući Centralne izborne komisije, Krešnik Radonići, rekao je da je do 15:00 sati glasalo 26,95% građana sa pravom glasa. Radonići je rekao da se proces glasanja nastavlja na svim biračkim mjestima i da se glasanje općenito odvija bez ikakvih pitanja važnih za izvještavanje.

“Proces glasanja se nastavlja na svim biračkim mjestima. Glasanje je nastavljeno bez ikakvih problema. Imamo informacije da se u smislu manjih nepravilnosti operativni centar pozabavio tim pitanjima i da sve ide dobro. Bavimo se nekim pitanjima koja nisu relevantna za izvještavanje. Jedan glasač se požalio da je izašao na izbore, ali nije našao njegovo ime na listi. Postoje neki koji nisu toliko važni za izborni proces jer su svi oni identifikovani i regulisani na biračkim mjestima”, rekao je Radoniqi.

Šef CIK-a je govorio i o uvođenju policajaca na biračko mjesto, kao i nepoštivanju mjera antiCOVID u nekim slučajevima.

“Razgovarao sam s generalnim direktorom policije. Razjasnili smo ovo pitanje. Dobili smo informacije. Neće im biti dopušteno ući ako im nije hladno. Policija sve zna. Ne mogu dati više informacija, ali su najvjerojatnije primijetili da ne ulazi i izlazi. Što se tiče nepoštivanja mjera, tu sam informaciju dobio prije dva ili dva i pol sata. Svakom biračkom mjestu poslali smo naredbe da se mjere moraju maksimalno poštivati. Čak i za ovo, CIK je poduzeo mjere”, rekao je Radonići.

Shfaq më shumë
//ugroocuw.net/4/3473483