Chollet konfirmoi se artikulli i “New York Times” për marrëdhëniet midis Vuçiqit dhe krimit të organizuar është i saktë

Këshilltari i Sekretarit Amerikan të Shtetit, Derek Chollet, foli dje në Uashington para Komisionit të Politikës së Jashtme të Senatit amerikan, gjatë një seance dëgjimore kushtuar politikës amerikane ndaj Ballkanit Perëndimor.

Gabriel Escobar, i dërguari special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, dëshmoi gjithashtu në gjyq.

Kryetari i Komisionit të Politikës së Jashtme të Senatit, Bob Mendez, e pyeti Choletin për artikullin e New York Times për Vuçiqin, i cili pretendon lidhjen e presidentit serb Aleksandar Vuçiq me huliganë dhe krimin e organizuar.

Chollet tha se administrata besonte se raportimi i gazetës ishte “i besueshëm”, por nuk mund të komentonte detajet e artikullit.

Mendez më pas pyeti Chollet nëse Serbia mund të konsiderohet një partner i besueshëm, duke marrë parasysh të dhënat e zbuluara.

“Ne duhet ta testojmë atë. Sytë tanë janë të hapur, i bëjmë thirrje presidentit Vuçiq dhe kolegëve të tij të japin llogari për korrupsionin dhe aktivitetet e tjera”, u përgjigj Chollet.

Ai shtoi se është i vetëdijshëm se korrupsioni ka kudo në rajon dhe se ai është pengesa kryesore për integrimin e Ballkanit Perëndimor.

“Ne kemi vendosur sanksione ndaj shumë njerëzve në rajon, jo vetëm në një pjesë, por në të gjithë rajonin ku shfaqet korrupsioni”, tha Chollet.

Go to TOP