Bota

“Burka nuk është kulturë afgane”

Gratë afgane kanë publikuar në rrjetin social Twitter, fotografi me fustane të ndryshme e plot ngjyra, që sipas tyre shpërfaqin kulturën afgane.

Sipas tyre, burka dhe nikabi, me të cilat janë parë disa gra – prej kur talibanët kanë marrë pushetin – nuk janë pjesë e identitetit të grave afgane.

Profesoresha e historisë së Afganistanit, Bahar Jalali, njëherësh iniciatore e fushatës, flet për Radion Evropa e Lirë, më shumë në këtë temë.