SRB-BIH-HR

Bajden: Obavezna vakcinacija uposlenika je učinkovita

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da se obavezna vakcinacija uposlenika pokazala djelotvornom te da se broj dnevnih slučajeva zaraženih u zemlji smanjio za 47 posto u posljednjih šest sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

Bajden je u obraćanju novinarima o najnovijoj situaciji u borbi protiv koronavirusa podsjetio da su početkom septembra objavili planove o obaveznoj vakcinaciji za zaposlene.

  • U posljednjih šest sedmica broj dnevnih slučajeva koronavirusa smanjio se za 47 posto, a broj hospitaliziranih smanjio se za 38 posto – rekao je Bajden, te istakao da se broj slučajeva zaraženih smanjio u 39 američkih država:
  • Još uvijek imamo 66 miliona ljudi koji nisu vakcinisani, i to je neprihvatljivo. Broj nevakcinisanih je u julu iznosio 100 miliona. Smanjili smo ovaj broj na 66 miliona, ali još nismo završili posao. Nalazimo se u kritičnom periodu – kazao je američki predsjednik, te dodao da mu je prvi prioritet u borbi protiv koronavirusa bio vakcinacija svih građana:
  • Provođenje obavezne vakcinacije funkcioniše. Ministarstvo rada uskoro će objaviti odluku da kompanije s više od 100 zaposlenika provode obaveznu vakcinaciju – rekao je Bajden.

Zapratite nas na https://www.facebook.com/kosova.ba

Shfaq më shumë