SRB-BIH-HR

Ambasador Kosova u Hrvatskoj, Kasapoli: Činimo sve što je moguće u ovim teškim trenucima

Autobus sa kosovskim registarskim oznakama sišao je s ceste u blizini Slavonskog Broda, usmrtivši deset ljudi. Gëzim Kasapolli, kosovski ambasador u Hrvatskoj, govorio je nakon tragične nesreće u kojoj je jedan od dvojice vozača autobusa i devet putnika poginuo.

Rekao je da ambasada čini sve u saradnji s hrvatskim i kosovskim vlastima kako bi prevladala tešku situaciju.

“Nažalost, mi smo na mjestu gdje smo imali katastrofu. Želio bih zahvaliti hrvatskoj vladi i svima onima koji su nam pomogli u ovim teškim trenucima. Želim da izrazim saučešće porodicama žrtava i da imam razumevanja za nas i da sve radimo sa institucijama ovde i na Kosovu. Bit ćemo s njima u ovom teškom vremenu “, rekao je u početku Kasapolli.

Govoreći iz kompanije čiji je autobus pao u Hrvatskoj: Zabrinuti smo, čekamo policijsko izvješće o uzrocima nesreće
Dalje je potvrdio da se autobus nalazio na relaciji Priština-Frankfurt, „Oni su bili naši sunarodnici koji su živjeli u Njemačkoj i išli su na odmor na Kosovo. Kompanija koja je prevozila putnike bila je iz Đakovice i išla je iz Nemačke na Kosovo “.

U međuvremenu, hrvatski ministar zdravlja Vili Berosh izjavio je da je u slavonskobrodsku regionalnu bolnicu primljeno oko 45 ozlijeđenih, od kojih je 15 u teškom stanju.