A është Armenia sikur Marsi?

Gjashtë hulumtues po kalojnë një muaj duke jetuar në një ambient të mbyllur, ku po kultivojnë ushqimin e tyre dhe po testojnë automjete robotike – në një zonë të thatë të Armenisë jugore.

Shkencëtarë austriakë dhe armenë e kanë zgjedhur këtë vend për shkak të ngjashmërive gjeologjike me planetin Mars, dhe shpresojnë se testimi i kushteve të jetesës jashtëtokësore do të prodhojë njohuri të vlefshme për misione të ardhshme drejt Planetit të Kuq.

Go to TOP