Bota

Krahasimi i fuqisë ushtarake të Ukrainës dhe të Rusisë

Një raport nga Global Firepower shfaq dallimet mes Ukrainës dhe Rusisë për nga fuqia ushtarake.

UshtriaUkrainaRusia
soldierForca aktive200,000200,000850,000850,000
soldierForca rezerviste250,000250,000250,000250,000
soldierForca paraushtarake50,00050,000250,000250,000
fighterjetAeroplanë luftarakë98981,5111,511
aircraft1Aeroplanë transportues3232445445
aircraft1Aeroplanë stërvitorë7171522522
aircraft2Aeroplanë për misione speciale55132132
helicopterHelikopterë1461462,0872,087
tankTanke2,5962,59612,42012,420
armoredAutoblinda12,30312,30330,12230,122
artilleryArtileri rimorkiuese2,0402,0407,5717,571
tank2Artileri vetëlëvizëse1,0671,0676,5746,574
rocketlauncherRaketahedhës lëvizës4904903,3913,391
navyMadhësia e flotës3838605605
moneyBuxheti i mbrojtjes11.9 miliardë dollarë154 miliardë dollarë

Shënim: Te helikopterët hyjnë të gjitha fluturaket e tilla, përfshirë helikopterët luftarakë.Tabela: Giovana Faria  Burimi: Global Firepower 2022

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort