Vučić o sukobu u Predsedništvu: Opet bih isto uradio

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas, na konferenciji za medije u fabrici Jumko u Rudnoj Glavi da ne želi da prepričava događaje u Predsedništvu od prethodnog dana, jer je sa tim, kako je rekao, završio u osmom razredu. On je rekao da bi opet sišao i suočio se sa predstavnicima Narodne stranke, jer je morao da pokaže da ih se ne plaši.

Vučić je danas prisustvovao početku rada proizvodnog pogodo fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka. Međutim, glava teme njegove konferencije bio je jučerašnji događaj ispred Predsedništva, kad su, na njegov poziv, predstavnici Narodne stranke došli na Andrićev venac.

„Nisam hteo da objašnjavam bilo šta. Ne smatram da je bilo nešto važno. Za mene je problem kad premijerki Srbije kažete da je glupača pokvarena i kad najgore moguće izraze koristite. Nema smisla da govorite ljudima da ćete da ih trpate u zatvor i da ih prebijate zato što drugačije misle. Ja sam rekao da dođu da to meni urade, jer neću da se krijem, jer je moj posao da budem ispred napadnutog naroda. Ja u tim pričama neću da učestvujem. Njih je bilo petorica, ja sam bio sam, oni su vikali i vređali… Ja ne mislim da je to nešto strašno. Nisu me ni malo ugrozili, to što su vikali je politički performans i nemam šta da im zamerim. Zameram im što ugrožavaju budućnost Srbije”, rekao je Vučić, dodajući da neće da prepričava događaj od juče zato što sa tim “završio u osmom razredu osnovne škole”.

“Pitao sam se da li sam pogrešio što sam sišao dole. I opet bih isto uradio. Zato što sam morao da im pokažem da se normalna i pristojna Srbija ne plaši batinaša i da postoji neko ko će da im stane na put. Rekao sam im da pretuku mene, a ne narod. Nemam ništa loše da kažem o njihovom ponašanju, politički performans, radili ljudi svoj posao. Da kukam i da plačem ne pada mi na pamet. Sledeći put bih opet sišao, samo bih verovatno bio manje uzbuđen i pozvao bih i da dođu na kafu”, kazao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je u četvrtak, na konferenciji za medije u Palati Srbija, uputio poziv članovima Narodne stranke, Vuku Jeremiću, Miroslavu Aleksiću, Borivoju Boroviću, Borislavu Novakoviću i Vladimiru Gajiću da dođu da linčiju njega, ukoliko, kako je naveo, smeju to da učine.

“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”, rekao je Vučić.

Na njegov poziv odazvali su se juče predstavnici Narodne stranke, koji su u obraćanju medijima ispred Predsedništva naveli da su došli kako bi pitali Vučića da li je normalno da javno poziva građane Srbije da se tuku sa njim.

“Došli smo svi mi koje je rekao da će tuče. Borivoje Borović trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bi smo rekli predsedniku da ga se ne bojimo. Pozvao nas i došli smo da tražimo prijem kako bismo videli šta je hteo time da kaže”, rekao je pre ulaska u Predsedništvo, lider Narodne stranke, Vuk Jeremić.

Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsedništva, predstavnici Narodne stranke su se ponovo obratili medijima. Jeremić je tada rekao da je Vućić sišao u prizemlje i da je bio vidno besan.

“Sišao je predsednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega u tom trenutku bilo obezbeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smeo. Psovao je, vređao i pretio nam. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li sme da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne sme”, opisao je Jeremić susret sa Vučićem. /NovaS

Go to TOP