SRB-BIH-HR

Vojska kupuje višenamjenske helikoptere

Pukovnik i prvi oficir Kosovskih snaga sigurnosti (FSK) Sefer Isufi izjavio je kako je u planu projekat nabavke helikoptera za KSB. Isufi je za TV Klan Kosova rekao kako je u početnoj fazi planirana nabavka multifunkcionalnih helikoptera, prenosi kosova.info.

Oficir Isufi je naveo kako će FSK imati odbrambene sisteme, borbene sisteme, sisteme borbene podrške i sisteme odbrane službi.

“U okviru tranzicijskog plana, predviđena je kupovina odbrambenog sistema, u ovom slučaju kupovina naoružanja. Bit ćemo opremljeni odbrambenim sistemima u skladu s formacijama koje smo planirali u organizacijskoj strukturi“, izjavio je on.

Višenamjenske letjelice
Isufi je dodao kako je i pitanje kapaciteta zračne odbrane ili sistema tog oblika odbrane analizirano na svim nivoima donošenja odluka na Kosovu.

“Kako je planirano, početna faza projekta je kupovina helikoptera koji će biti višenamjenski. Oni će imati kapacitete koje će moći iskoristiti i druge institucije za svoje operacije. Ideja je pravljenje zračnih snaga koje će imati funkciju i u vojnoj podršci i u operacijama civilnih vlasti“, naveo je oficir Isufi.

Shfaq më shumë
//dopansearor.com/4/3473483