Seizmolog je odgovorio da u Crnu Goru ima još zemljotresa

Crnu Goru je prvi koji je dobio zemljotres jačine 4,3 stepena u Richteru. Tome kavva je situacija sutra nakon zemljotresa u komjijskoj zemlji za “Probudi se” govorio je Srđan Ceković, dežurni seizmolog iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Ceković je rekao da je epicentar zemljotresa registrovan sedam kilometara južno od Kruviceevice i Herceg Novog, a da je zemljotres registrovan u roku od deset kilometara.

“Samim tim je ovaj zemljotres srednje jačine, on je mogao izazvati samo manju materijalnu štetu. Ne odmahujte glavom, neka instrumenti budu snimljeni, čak ni dva odmahivanja. Jedan sat nakon 01:40 sati, magnitude 1,8 i biologije dana u 01:55 sati, godine 1,4 Rihtera ”, navodi dalje, da bi konačno odgovorio na pitanje da li je moguće koristiti grad Crne Gore uslediti i jači potres .

“Zemljotresi su prirodni i niko i svaki svijet ne može predvidjeti da će se nakon zemljotresa klizišta nastaviti. Uvek posle ovakvog zemljotresa ide serija manjih. Ova područja Crne Gore nalaze se u Herceg Novom, intenzitet je visok, Tivat i Kotor Pet, Cetinje i Budva irietiri, Nikšić, Podgorica i Danilovgrad su tri, dok je najmnogoljudnija opština Ulcio je dalje.

Go to TOP