‘Magjia’ në një buton/ Ky truk i ‘Tik-Tok’ ju shpëton nga xhamat e ngrirë të makinës tuaj

Duke qenë se temperaturat janë në zbritje, një ndër problemet me të mëdha që hasin drejtuesit e automjeteve janë ngrirja e xhamave në mjetet e tyre.

Kohët e fundit në Tik-Tok ka qarkulluar një video e cila ka treguar një truk shumë të thjeshtë sesi në pak sekonda të shpëtoni nga akulli në xhamat e makinës.

‘Magjia’ e këtij procesi qëndron në ventilatorin e përparmë të xhamit e cila ju lejon të  shpërndani ajër të ngrohtë.

Si fillim drejtuesi duhet të vendosë temperaturën e makinës në nivel të lartë dhe ‘djersitja’ xhamit të parë të jetë në maximum.

Driving Test Success shton: “Akulli do të fillojë të shkrihet larg nxehtësisë. Fshini ujin e tepërt dhe kthejeni ventilatorin në normalitet.”

Njëri nga komentuesit ishte shprehur: “Ua magji, akulli është zhdukur”.

Të tjerë kanë nxjerrë në pah dobësitë e kësaj teknike, ku një përdorues thotë: “Kjo teknikë harxhon më shumë karburant, thjesht dil dhe hiqe akullin”.

Sipas shoferëve që komentojnë në postim, kjo metodë e shkrirjes duhet të shmanget nëse keni probleme me xhamin sepse mund ta përkeqësojë situatën.

Image
Go to TOP