SRB-BIH-HR

Kurteši: Neće se više odlučivati za stolovima ko će u Skupštinu nego na glasačkim mjestima!

Član centralne izborne komisije ispred političkog subjekta Pokret VETVENDOSJE!j komisiji, Sami Kurteši, insistira da je na lokalnim izborima 17. oktobra ove godine došlo do manipulacije glasovima od strane opozicionih PDK i LDK.

On je rekao da o ovom pitanju konkretno govori.

„Nema kamena da bacim i sakrijem ruku. Ko je glasao, za koga je glasao, za 200 glasova, za 400 glasova i na koji način i za šta je glasao. Kažemo da su povjerenici ove stranke i ove stranke i član OIK-a ukrali glasove. Spomenuo sam ih konkretno, da nemamo razloga, istina je da i nismo plakali ovdje. Ako neko misli da treba da baci kamen i sakrije ruku, mi to nemamo namjeru. Ako želite da otvorite pitanje Srpske liste, naredite da se otvori. Ako želite razgovarati o pitanju uvođenja stranaka sa 10 glasova – 12 glasova, pitanje 360 ​​zatrovanih glasova, koji su pod istragom dvije i po godine”, rekao je on.

Kurteshi je čak rekao da je u jednom slučaju bilo intervencije kosovske policije.

„Ovdje imamo organizirani kriminal. Evo ga. Ne pokušavajte da sakrijete radnje, ni kako smo ih izbrojali, ni kako smo ih prebrojali. Policija je ušla, uhapsila tri osobe, zbog krivičnog djela “kršenje izbornog zakona” zbog krađe glasova. Možeš li mi govoriti jezik ili ne? Ništa. Ili možete razgovarati direktno sa ovom institucijom… Više se neće odlučivati ​​za ovim stolom ko će pobijediti, odlučivaće se tamo na licu mjesta. Ovdje imamo dužnost da ga prebrojimo i uzmemo po zakonu a ne da odlučujemo ko će u Skupštinu a ko ne. Ova država ga je legalizirala i uništeno. Sa državnim organizovanim kriminalom to se više ne može nastaviti”, dodao je.

Shfaq më shumë
//chooxaur.com/4/3473483