Ekskluzivno: Bivši direktor policije u Prizrenu, svjedok pucnjave, a slučaj nije prijavio policiji!?(VIDEO)

Pucnjava na veseljima na Kosovu česta je (negativna)pojava, koja je osim što je ilegalna, često i opasna. Postoje slučajevi kada stradaju nevini građani, čak i oni koji nisu bili dio veselja, od zalutalih metaka na pucnjavama tokom veselja. Inače pucanje iz vatrenog oružja van propisanih lokacija je krivično djelo i svaki građanin ima obavezu da to prijavi policiji. Ova obaveza je obavezna, sa posebnim akcentom za policijske službenike, koji bez obzira na vrijeme ili mjesto sobzirom da prema zakonu imaju policijska ovlaštenja 24 sata izvještava Gazeta Sinjali a prenosi Kosova.info.

Međutim, ispostavilo se da je takvu obavezu ignorisao Nexhmi Krasniqi, bivši regionalni direktor policije u Prizrenu, sada direktor granične policije kod Đakovice, koji je učestvovao u zabavi u hotelu “Lake Side“, 30. decembra 2018, gde su pred njegovim očima pucali iz vatrenog oružja. Gazeta Sinjali je za ovaj slučaj takođe osigurao ekskluzivne slike i video koje potvrđuju da je bivši direktor Nexhmi Krasniqi svjedočio pucnjavi gdje su bila prisutna i djeca koja su sakupljala čahure pred velikim brojem gostiju.

30.12.2018 / Hotel „Lake Side“, Prizren, Nexhmi Krasniqi, u bijeloj košulji i kravati

Da bi provjerili da li je bivši direktor Krasniqi prijavio pomenuti incident, Gazeta Sinjali je putem izvora u policiji i tužilašđt potvrdio da u noći 30. decembra 2018. godine Krasniqi i nijedna druga osoba nisu prijavili da je u hotelu “Lake Side “bilo je pucnjeva.

Uprkos provjeri da Krasniqi nije prijavio pucnjavu, Gazeta Sinjali je kontaktirao potonjeg kako bi dobio njegovo priznanje zbog neprijavljivanja ovog slučaja.

Krasniqijevo svjedočenje

U prvom telefonskom pozivu koji je uputila redakcija Gazeta Sinjali Nexhmi Krasniqi kategorično poriče da je ikada učestvovao na veseljima na kojima je bilo pucanja.

Ne znam o čemu govorite, apsolutno. Je li bilo pucnjave ili veselja ili što? Apsolutno, tamo gdje je bilo pucnjave, nikada nisam učestvovao u tim zabavama,” rekao je Nexhmi Krasniqi za Gazeta Sinjali putem telefona.

Međutim, kada su iz redakcije Gazete Sinjali poslat gorepomenuti video koje imaju u posjedu, Krasniqija počinje zanimati o kojem se tačno veselju radi gdje je on prisustvoao.

Na pitanje možemo li mu poslati video snimak, odgovorio je pitanjem (Nexhmi Krasniqi):

Čuju li se pucnjevi, je li neko viđen kako puca? Dajem riječ da nemam ideju da sam se ja zatekao negdje bila pucnjava vatrenim oružjem.

Ali nakon su mu iz redakcije Gazeta Sinjali poslati video snimci, nazvao je broj Gazete Sinjali i rekao da bi uhapsio bilo koga ako je bio sudionik bilo koje organizacije kada je neko pucao iz pištolja:

Bogami, ne znam gdje ti, vidiš moju fotografiju. Jaaa ovo apsolutno nije moja fotografija, griješite. Ne znam koje informacije imate. Zbog ovoga ću vas ja prjaviti. Ovo nije moja slika i sada ću se zauzeti. To nije moja fotografija. Molim te, nemojte se baviti se ovim stvarima. Ne gospođo, morate imati na umu od 1999-te, da neko puca pred mojim očima, tu bi sam mu vezao ruke. Lažne dezinformacije.” rekao je Nexhmi Krasniqi tokom razgovora sa novinarom Gazeta Sinjali.

Novine Sinjali uskoro će objaviti nove slike, koje takođe dokazuju da je Nexhmi Krasniqi ignorisao svoju obavezu policajca da prijavi slučajeve pucnjave, bez obzira na vrijeme i mjesto.

Napomena: Osoba apostrofirana u ovom članku smatra se nevinom dok joj se pravnosnažnom sudskom odlukom ne dokaže krivica.

Go to TOP