Dragaš: Oštra reakcija ginekologa nakon fizičkog napada odbornika u centru za vakcinaciju na dr. Besu Koloni

Doktoricu Besu Koloni fizički je napao u centru za vakcinaciju u Dragašu, član skupštine opštine Dragaš, zajedno sa svojim ocem. Prema reakciji koju je objavila grupa specijalista na Fejsbuku, navodi se da su specijalisticu ginekologije Dr. Besu Koloni napale dvije osobe, otac i sin, tokom pauze u centru za vakcinaciju izvještava Gazeta Shneta a prenosi Kosova.info.

Povezana vijesti:

https://kosova.info/dragas-fizicki-napad-na-zdravstvenog-radnika-organizovani-protesti-kolega-i-reakcija-sindikata/?fbclid=IwAR2LMR8R2oRzG9McMW0L8BuJeSA5yOBD-6nAlqQ16-r7l2ntvThh9v2L5Eg

Prema ovoj reakciji, napadač je zatražio cijepljenje iako mu Ministarstvo zdravlja nije zakazalo termin prema kriterijima plana cijepljenja. Nakon odbijanja vakcinacije, dogodio se i fizički napad. Uprkos fizičkom napadu, na kraju je napadač vakcinisan u ovom centru za vakcinaciju.

Pročitajte kompletan odgovor:

U ime specijalista za ginekologiju i moje lično ime izrazili smo ogorčenje zbog verbalnog i fizičkog napada na kolegu dr. Besu Koloni, od strane L.R i njegovog sina G.R, člana skupštine opštine Dragaš, na radnom mjestu tokom njene pauze. Kada je Dr. Besa je zanemarila svoj profesionalni razvoj kako bi pomogla vakcinaciji stanovništva u opštini Dragaš, nije joj ponuđena ni minimalna fizička i intelektualna sigurnost dok pruža usluge.

Osim toga, bolno takođe je i tragično-komično da osobe odgovorne za cijepljenje u tom centru omogućuju takvoj osobi da primi vakcinu nakon napada kao da se ništa nije dogodilo.

Tražimo institucionalnu i narodnu podršku, u vrijeme kada postoji ograničen broj cjepiva, sramotno je dozvoliti cijepljenje bilo kome, bez obzira na političku poziciju koju zauzima u institucijama.

Iako ćemo kao grupa privatno podržavati dr. Besu tokom pravnog postupka koji je već pokrenut, molimo odgovorne institucije kao što su Ministarstvo zdravlja, Ministri unutrašnjih poslova, Lekarska komora i druge relevantne institucije, da preduzmu odgovarajuće mere u ovaj slučaj i daje konkretne korake ka ponavljanju sličnih slučajeva.

Go to TOP