Članovi opozicije izneli neslaganje sa razriješenjem borda NNOCSK-a

Predsjedavajuća Skupštinske komisije za javnu upravu, Daorsa Kica – Xhelili, na današnjem zasjedanju Skupštine Kosova govorila je o razriješenju borda NNOCSK. I prema njenim rečima, članovi Nezavisnog nadzornog odbora za civilnu službu na Kosovu (NNOCKS) nisu nepristrasno izvršavali svoju funkciju, što je dokazano na sjednici i trebalo bi ih razrešiti. “Svoju funkciju nisu izvršavali nepristrano“, rekla je zastupnica Kica-Xhelili.

Dok se zastupnik iz PDK-a Mërgim Lushtaku usprotivio i dodao da se inicijativa za smjenu daje iz političkih motiva i bez pravne osnove. “Do sada se primjenjuje pristup bez presedana, takav je slučaj sa inicijativom za smjenu, ovaj bord je Skupština izabrala prije samo godinu dana. Inicijativa za smjenu daje se iz političkih motiva bez dokaza i činjenica i bez pravne osnove. “Mi(PDK)” smo protiv ove sramotne drame, ti uništavanje dobre praksu uspostavljenu godinama”, rekao je.

Zastupnik LDK-a Agim Veliu(poznat kao uzrok rasturanja koalicije Pokret Vetvendosja – LDK, ali i velikom broju razriješenja u manje od godinu dana a posljednje sa pozicije predsjedavajućeg ogranka LDK u Podujevu), rekao je da ne postoji pravni razlog za smenu Nezavisnog nadzornog odbora za kosovsku državnu službu: Izrazili smo zabrinutost tokom zasjedanja Skupštinske komisije da većinom jedne stranke preporuči skupštini da nezakonito ukine mandat Nezavisnog nadzornog odbora za državnu službu Kosova”, izjavio je.

Go to TOP