SRB-BIH-HR

CIK ipak usvaja preporuku za brojanje rezultata u biračkom mjestu Kosovo Polje

Sa 7 glasova za i 2 uzdržana, CIK je izglasao preporuku Centra za brojanje i rezultate da poveća toleranciju na 22 za biračko mjesto 0906E/O1D u Kosovo Polje, za koje je dan ranije CIK odlučio da pošalje u ponovnom brojanju.

U međuvremenu, članovi CIK-a ispred Pokreta Vetvendosje Sami Kurteši i Aljim Rama uopšte nisu učestvovali u glasanju.

U slučaju biračkog mesta u Kosovo Polje, Sekretarijat je preporučio da se biračko mesto obradi po pravilu uz povećanje nivoa tolerancije na 22 i da se rezultati ovog biračkog mesta uključe u konačne rezultate. Usvajanje preporuke znači uvrštavanje 22 glasačka listića sa ovog biračkog mjesta u konačni rezultat.

Međutim, tome su se usprotivili članovi CIK-a isped Pokreta Vetvendosje, posebno Sami Kurteši, koji je tokom zasjedanja optužio PDK i LDK da su pokušali industrijsku krađu glasova.

Iako prebrojavanje uslovnih i poštanskih listića još nije završeno, da li Kosovo Polje ide u drugi krug ili ne, određuje se veoma malim brojem glasova. Brojanje svakog glasa odgovara LDK koji ima 49,96 posto glasova, dok LVV ima 25,33 posto. LDK trenutno nedostaje sedam glasova da pobedi bez drugog kruga u Kosovu Polju.

Shfaq më shumë