Brat gradonačelnika Obilića razrešen funkcije v.d. zamenik direktora u KEK-u

Privremeni bord direktora Kosovske energetske korporacije (PBD-KEK) odlučio je da razreši Enver Gašija, vršioca dužnosti zamenika direktora ovog javnog preduzeća. Enver Gashi je brat gradonačelnika Obilića, Xhafera Gashija. Odluka o njegovom smjeni donesena je u utorak, 22. juna.

“Privremeni odbor direktora, Kosovske energetske korporacije (PBD-KEK) odlučio razriješiti v.d. zamjenika izvršnog direktora Enver Gashija i ukinuo preliminarnu odluku o imenovanju Gashi na ovoj poziciji”, kaže se u saopštenju.

“Nekoliko drugih odluka je doneto na ovom sastanku. PBD i bord za reviziju (AC) takođe su donijeli odluke o promjenama osoblja na pozicijama korporativnog sekretara i službenika za unutrašnju reviziju, “navodi se u izjavi.

Dali su i neke razloge za odluke od utorka; Da bi se ubuduće promijenila dinamika rada i ojačali procesi s kojima se očekuje suočavanje korporacije kako na polju proizvodnje, tako i na unapređenju okoliša”, naglašava se u najavi.

Enver Gashi je pre izbora za vršioca dužnosti direktora KEK-a bio član skupštine u Skupštini opštine u Obiliću iz Alijanse za budućnost Kosova. Takođe je bio kandidat za poslanika na općim izborima 2017. godine.

Go to TOP