Bh. vojnici vratili se iz Afganistana, pogledajte emotivne susrete s porodicama

Pripadnici Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH danas su iz Afganistana stigli u domovinu. Na mostarskom aerodromu s nestrpljenjem su ih dočekale njihove porodice, a susreti su, razumljivo, prošli uz mnogo emocija.

NATO misija u BiH zahvalila je Američkim zračnim snagama (USAF) što su doveli vojnike kući njihovim porodicama.

“Kao i svim drugi pripadnici oružanih snaga, znate koliko im ovaj trenutak znači. Hvala vam što ste omogućili da se on desi”, naveli su iz NATO-a, podijelivši fotografije emotivnih susreta bh. vojnika i njihovih najmilijih.

Pripadnici Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH su jedna od jedinica iz BiH koja je dala doprinos u operacijama podrške miru.

Prije nego što su otišli, prošli rigorozne selekcije, fizički naporne i iscrpljujuće višemjesečne treninge, kako bi svojom obučenošću i osposobljenošću rame uz rame sa međunarodnim koalicionim snagama, dali svoj doprinos u operaciji podrške miru u Afganistanu.

Podsjetimo, predsjednik SAD-a Joe Biden nedavno je predstavio kalendar povlačenja oko 2.500 američkih vojnika iz Afganistana, koje bi trebalo biti okončano do 11. septembra ove godine.

Go to TOP