A do të ndikojë procesi i “përgjysmimit” në çmimin e Bitcoin?

“Minatorët” që nxjerrin Bitcoin nga matematika komplekse po marrin një ulje prej 50 për qind – duke reduktuar në mënyrë efektive prodhimin e ri të kriptomonedhës më të madhe në botë.

“Përgjysmimi” i fundit i Bitcoin ndodhi të premten mbrëma. Menjëherë pas ngjarjes së shumëpritur, çmimi i Bitcoin mbeti i qëndrueshëm në rreth 63,907 dollarë.

Tani, të gjithë sytë janë në atë që do të ndodhë në rrugë e sipër, raporton washingtonpost.

Në fakt, shtrohet pyetja a do të rritet vlera e Bitcoin?

Vetëm koha do ta tregojë. Pas secilit prej tre përgjysmimeve të mëparshme, çmimi i Bitcoin ishte i luhatshëm në muajt e parë dhe u rrit ndjeshëm një vit më vonë. Por, siç e dinë mirë investitorët, performanca e kaluar nuk është një tregues i rezultateve të ardhshme.

“Unë nuk e di sesa i rëndësishëm mund të themi se është ende përgjysmimi”, tha Adam Morgan McCarthy, analist kërkimor në Kaiko. “Madhësia e kampionit prej tre (përgjysmimet e mëparshme) nuk është aq i madh për të thënë ‘do të rritet përsëri 500 për qind’, ose diçka tjetër”, shtoi ai.

Në kohën e përgjysmimit të fundit në muajin maj të vitit 2020, për shembull, çmimi i Bitcoin qëndronte në rreth 8602 dollarë, sipas CoinMarketCap – dhe u rrit pothuajse shtatëfish në gati 56705 dollarë deri në maj të vitit 2021.

Çmimet e Bitcoin pothuajse u katërfishuan një vit pas muajit korrik të vitit 2016.

Ekspertët si McCarthy theksojnë se kushte të tjera rritëse të tregut kontribuan në këto kthime.

Përgjysmimi i së premtes vjen gjithashtu pas një viti rritjesh të vlerës së Bitcoin.

Që nga e premtja mbrëma, çmimi i Bitcoin qëndroi në 63,907 dollarë në CoinMarketCap. Kjo është më e ulët nga niveli më i lartë i të gjitha kohërave prej rreth 73,750 dollarësh i arritur muajin e kaluar, por gjithsesi dyfishi i çmimit të aktivit nga një vit më parë.

Pjesa më e madhe e meritave për rritjen e fundit të Bitcoin i jepet suksesit të hershëm të një mënyre të re për të investuar në aktiv – ETF-të e Bitcoin spot, të cilat u miratuan nga rregullatorët amerikanë.

Një raport kërkimor nga fondi menaxhues i kriptovalutave, Bitwise zbuloi se këto ETF Spot, shkurt për fondet e tregtuara në këmbim, panë 12.1 miliardë dollarë hyrje gjatë tremujorit të parë.

Analisti i lartë i kërkimit të kriptovalutave, Ryan Rasmussen tha se kërkesa e vazhdueshme ose në rritje për ETF, kur shoqërohet me “goditjen e ofertës” që rezulton nga përgjysmimi i ardhshëm, mund të ndihmojë në shtytjen e mëtejshme të çmimit të Bitcoin.

Go to TOP