Srpski

ZLATANU KRSTIĆU JOŠ DVA MESECA PRITVORA

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini Arben Hoti, produžio je na još dva meseca meru pritvora Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koga Specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči da je izvršio krivično delo “ratnog zločina protiv civilnog stanovništva”.

Krstića specijalni tužilac Kosova, Vadet Gaši dovodi u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, Opština Uroševac, navodi advokat Dejan A. Vasić.

“Do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je moj branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, pa me tim pre i čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, obzirom da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova protivpravna likvidacija. Na telima žrtava ne mogu ostati tragovi počinioca, pa ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodica žrtava. Naknadno sudsko veštačenje leševa nije razlog da se traži produženje mere, imajući u vidu da istraga već predugo traje, a osnovanosti sumnji nema. Moj branjenik i ja smo očekivali da će se u ovoj fazi tužilac odlučiti za obustavu postupka i ukidanje pritvora”, kazao je advokat Dejan A. Vasić, branilac Zlatana Krstića.

Podsetimo, prethodno je Krstiću mera sudskog pritvora produžena početkom jula ove godine.